Muistatteko vielä uutisista Kauppakeskus Sellon parkkihallissa liikenteenohjaajana työskentelevän Tuomaksen?

Tuomas alkoi hoitaa liikenteenohjaajan tehtäviään tanssimalla. Ja huomasi, että toi näin ihmisille naurua ja hyvää mieltä. Ihmisten iloiset ilmeet taas saivat vastaavasti Tuomaksen itsensä hyvälle tuulelle.

Tuomas oli ehkä huomannut, että keksimällä uusia tapoja tehdä työtä saa työstään mielekkäämpää. Samalla työ tuo iloa myös muille. Tuomas on työn tuunaaja.

Monella työpaikalla on jouduttu miettimään uudenlaisia toimintatapoja. Nyt jos koskaan työtä tuunataan monella työpaikalla. Miten työt tehdään nyt, kun asiakkaat, työkaverit ja yhteistyökumppanit ovat etäyhteyden päässä?

Nyt kun meistä lähes jokaisen arki on muuttunut ainakin jollakin tavalla, meidän on löydettävä entistä enemmän keinoja luodaksemme arkeemme mielekkyyttä ja merkityksellisyyttä. Miten tässä tilanteessa voi kokea merkityksellisyyttä?

Kolmasosa elämästä töissä

Ihminen viettää noin kolmasosan elämästään töissä. Olisi raskasta tehdä työtä, joka tuntuu taakalta tai on epämotivoivaa. Siksi työn merkityksellisyys on monelle meistä tärkeää.

Merkityksellisessä työssä saamme käyttää omia vahvuuksiamme, toimia arvojemme mukaisesti ja haastaa itseämme. Osalle työ ei kuitenkaan ole välttämättä merkityksen lähde, vaan sen avulla turvataan leivän saanti pöytään.

Työn tuunaus -käsitteen lanseerannut Amy Wrzesniewski on sanonut, että merkitystä voi löytää mistä tahansa työstä. Jos olet tyytymätön työhösi, ennen kuin sanot sille hyvästit, mieti vielä voitko tuunata sitä.

Miten sinä voisit tuoda itsellesi ja muille hyvää mieltä? Kuka hyötyy siitä, että sinä teet työsi hyvin? Millä tavalla pääsisit työssäsi käyttämään enemmän vahvuuksiasi?

Ketä sinä voit auttaa?

Merkityksen löytäminen lähtee omista arvoista. Olisiko paikallaan pohtia hetken, mitkä ovat tärkeimmät arvosi ja miten ne toteutuvat elämässäsi tällä hetkellä?

Merkitystä voit löytää elämääsi muullakin tavalla kuin työssä. Voit saada sisältöä ja merkitystä elämääsi myös perheen tai muiden läheisten ihmissuhteiden, harrastusten tai vapaaehtoistyön kautta.

Auttamisella on tutkitusti hyvää tekevä vaikutus autettavan lisäksi myös itse auttajalle.
Ketä sinä voisit auttaa?

Olen Terhi Saariaho

Opin mielelläni uusia asioita, ja erityisinä kiinnostuksen kohteinani ovat (työ)hyvinvointi ja positiivinen psykologia.

Tee kaikki aina täydellä sydämellä, silloin tulee hyvää ja kaunista.

About the author : Vieraileva Tähti

Tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!

Meitä on kuutisenkymmentä. Me työskentelemme 34 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Olemme Katja Noponen Oy:n kirkkaasti loistava noposporukka. Valmennamme, ohjaamme ja autamme asiakkaita uusille työurille. Työskentelemme titaanisella ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Meillä on yhteinen tavoite: tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!