Onko työurasi suunta selkeä vai kaipaatko tulevaisuuden suunnitelmiisi kirkastusta?

Vuosia alalla työskenneltyäni olen huomannut, että yllättävän moni menee työurallaan uravirran mukana. Moni kuvaa ”ajautuneensa” erilaisiin työtehtäviin.

On varsin luonnollista, että joinakin työpäivän aamuina saattaa töihin lähtö tympiä, koska kenties hieman päättömänkin kulkeutumisen vuoksi työstä saattaa puuttua ”se jokin”.

Jotta se kuuluisa työnimu löytyisi uudelleen, arjen muutokseen tarvitaan ratkaisukeskeistä selkeyttämistä: millainen työntekijä oikeasti olen ja mitä aidosti työurallani tavoittelen?

Uravalmentajiemme puoleen kääntyy monenlaisia asiakkaita. Olitpa sitten työelämäsi alussa tai ylimmän johdon kokenut tekijä, ammattilainen voi auttaa sinua näkemään, miltä ammatillinen osaamisesi näyttää ulkopuolisen silmin. Näin pääset kiteyttämään ajatuksiasi parhaiten sopivan urasuunnan valitsemiseksi.

Rohkenen väittää, että usein myös oma näkemys henkilökohtaisesta työmarkkina-arvosta saattaa samentua. Näin etenkin silloin, jos työurasi on ollut pitkä tai olet pysytellyt työurasi ajan hyvin samankaltaisissa tehtävissä.

Vaihtoehtona parempi ratkaisu

Haluan muistuttaa, että kenenkään ei tarvitse jäädä epätyydyttävään työhön, vaan lähes aina on vaihtoehtoja. Myös silloin, kun itse ei kokonaistilanteessa pysty niitä näkemään.

Asioihin voi vaikuttaa. Aina on löydettävissä parempia ratkaisuja.

Uravalmentaja on myös oivallinen lisätuki silloin, kun uratavoite on selvillä, mutta oma tahdonvoima, aika tai uskallus eivät meinaa riittää tavoitteen saavuttamiseen.

Uravalmentaja osaa valita asiakkaalle oikeat kanavat ja reitit, joihin kannattaa kohdistaa työnhakua. Ammattilainen tietää tai ainakin selvittää, missä on tällä hetkellä tai tulevaisuudessa parasta kysyntää.

Oman osaamisen tunnistaminen ja brändääminen ovat merkittävä osa oman urastrategian luontia. Ulkopuolinen ammattilainen jäsentelee ja valaisee valmennettavalle lähes aina sellaisiakin taitoja, jotka asiakkaalta itseltään ovat voineet jäädä pimentoon.

Uravalmentaja osaa myös tehdä osaamisen näkyväksi eri sosiaalisen median kanaviin, joista työnhakija on paremmin työnantajien ja headhuntereiden löydettävissä.

Uravalmentaja vs. asunnonvälittäjä

Useimmat meistä käyttävät asuntokaupassa automaattisesti välittäjää, onhan kyseessä yksi elämämme isoimmista hankinnoista.

Vietämme ison osan valveillaoloajastamme töissä, joten ihan yhtä tärkeää kuin löytää hyvä asunnonvälittäjä, on saada rinnalle ammattilainen seuraavan urastepin etsintään.

Anna meidän auttaa sinua parempaan työelämään ja edistämään urasi merkityksellistä jatkoa.

Järjestämme live-valmennusta ympäri Suomea aina Ahvenanmaalta Lappiin saakka. Kaikki valmennukset voidaan toteuttaa luonnollisesti myös verkossa.

Käy tutustumassa palveluihimme uudessa verkkokaupassamme www.katjanoponen.com

Tervetuloa!

About the author : Katja Noponen

ASIOILLA ON TAPANA JÄRJESTYÄ

Olen Katja Noponen, Katja Noponen Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä. Olen perustanut yrityksen 26-vuotiaana. Nykyään olemme Suomen suurimpia yksityisiä työelämävalmennuspalveluja tuottavia yrityksiä.