Syksy on saapunut maisemaamme väriloistolla ja viilentävällä tuulahduksella. Se on aika, jolloin luonto valmistautuu hiljalleen talveen ja ihmiset palaavat arjen rutiinien pariin kesän seikkailujen jälkeen. Syksy voi kuitenkin tarjota paljon enemmän kuin vain lehtien kellastumista ja lämpimien juomien nauttimista. Se voi olla myös uuden alun aika urallasi.

Kun ajattelemme uutta alkua, mielikuviimme saattavat nousta kevään ja uuden vuoden lupaukset. Mutta syksy tarjoaa yhtä lailla mahdollisuuden tuoreeseen starttiin. Tämä vuodenaika voi toimia inspiraationa ja sysäyksenä tavoitteiden asettamiseen sekä ammatillisen kasvun tarkasteluun.

1. Tarkastele ja Arvioi:

Kuten puut pudottavat vanhat lehtensä, voit myös sinä pudottaa pois vanhat, tarpeettomat uraan liittyvät kuviot. Käy läpi omat saavutuksesi ja kokemuksesi tähän mennessä. Mikä on toiminut hyvin? Missä koet kaipaavasi muutosta? Tämä itsetarkastelu auttaa sinua hahmottamaan selkeämmin, mihin haluat keskittyä seuraavaksi.

2. Aseta Uudet Tavoitteet:

Syksy voi olla kuin uusi vuoden alku. Pohdi, mitä haluat saavuttaa seuraavan vuoden aikana. Tavoitteet voivat olla konkreettisia, kuten uuden taidon oppiminen tai ylennyksen tavoittelu, tai ne voivat liittyä henkilökohtaiseen kehitykseen, kuten parempi työn ja vapaa-ajan tasapaino. Aseta realistisia, mutta haastavia tavoitteita, jotka motivoivat sinua etenemään.

3. Kehitä Itseäsi:

Syksy tarjoaa loistavan mahdollisuuden itsesi kehittämiseen. Osallistu koulutuksiin, seminaareihin tai työpajoihin, jotka tukevat tavoitteitasi. Voit myös harkita mentorin tai valmentajan hankkimista, joka voi tarjota arvokasta ohjausta ja perspektiiviä.

4. Rakenna Verkostojasi:

Syksy on myös ihanteellista aikaa verkostoitumiselle. Ammatilliset tapahtumat ja konferenssit ovat loistava tilaisuus laajentaa kontaktejasi ja oppia uusia asioita. Muista, että verkostoituminen ei ole pelkästään muiden ihmisten tapaamista, vaan myös taitoa kuunnella ja oppia muilta.

5. Hyödynnä Muutos:

Syksy on usein aikaa, jolloin monet organisaatiot tekevät muutoksia ja päivityksiä. Ole avoin uusille mahdollisuuksille ja valmis tarttumaan niihin. Muutos voi joskus tuntua pelottavalta, mutta se voi myös avata ovia uusiin ja jännittäviin mahdollisuuksiin.

Syksy voi olla siis paljon enemmän kuin vain luonnon kaunis näytelmä – se voi olla uuden alun aika. Käytä tätä vuodenaikaa inspiraationa ja motivaationa tavoitteidesi saavuttamiseen. Aika on kypsä tehdä muutoksia, oppia uutta ja kasvaa ammatillisesti.

Kun astumme syksyyn, voimme ottaa oppia luonnosta. Se opettaa meille, että muutos on väistämätöntä ja että jokainen vuodenaika tarjoaa oman ainutlaatuisen mahdollisuutensa. Syksy muistuttaa meitä siitä, että vanhan päättymisen myötä tulee uusi alku – uusi mahdollisuus kasvaa, oppia ja kukoistaa.

Olen Sari Laaksonen ja toimin uravalmentajana Seinäjoella Etelä-Pohjanmaalla.

Työni arvopohjana toimivat vahvasti asiakaslähtöisyys, ratkaisukeskeisyys ja kunnioittava kohtaaminen.

”Ihmisen kohtaaminen ja hyväksyminen juuri sellaisena kuin hän sillä hetkellä on jättää pysyvän positiivisen jäljen.”

About the author : Vieraileva Tähti

Tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!

Meitä on kuutisenkymmentä. Me työskentelemme 34 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Olemme Katja Noponen Oy:n kirkkaasti loistava noposporukka. Valmennamme, ohjaamme ja autamme asiakkaita uusille työurille. Työskentelemme titaanisella ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Meillä on yhteinen tavoite: tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!