Heinäkuu, kaikkein suomalaisten todennäköinen lempikuukausi. Heinäkuu on aurinkoinen ja rentouttava kuukausi, jolloin monet meistä ottavat ansaitun kesäloman. Loma-aika on täydellinen hetki irrottautua arjen kiireistä, viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa, matkustaa ja tehdä niitä asioita, joita ei välttämättä aina ehdi tehdä kiireisen työkauden pyörteissä. Arjesta irtaantumisen ja perheen sekä ystävien kanssa vietetyn ajan jälkeen se vääjäämätön kuitenkin lähestyy. On aika palata takaisin työarkeen.

Kesälomalta paluu voi olla haastavaa monille. Mieli saattaa olla vielä lomamoodissa, ja työhön paluu voi tuntua vaikealta. Mutta älä huoli! Jaamme kanssasi muutamia vinkkejä, joiden avulla voit tehdä paluustasi mahdollisimman sujuvan ja tehokkaan

  1. Anna itsellesi aikaa sopeutua.

Ei äkkijarrutuksia, koska ojanpohjassa on turha näyttää vilkkua. Älä lataa liikaa odotuksia heti ensimmäiselle päivälle töihin palattuasi. Teams-hulinat, organisaation kääntäminen ylösalaisin, virkistyspäivät ja kehityskeskustelut samalle viikolle ovat supersankareiden heiniä, mutta sinä olet ihminen. Anna itsellesi aikaa sopeutua takaisin työrutiineihin ja päivittäiseen aikatauluun. Aloita rauhallisesti, käy läpi sähköpostit ja päivitä itsesi uusimpiin tapahtumiin ja projekteihin. Anna itsellesi hieman joustoa paluun suhteen ja pian huomaat olevasi taas täydessä työtehossa.

  1. Luo selkeä to-do-lista.

Jota voit seurata kronologisesti siltä varalta, että lähinnä grillikauden reseptit pyörivät vielä mielessäsi. Paluu töihin voi olla ylivoimaista, jos et tiedä mistä aloittaa. Laadi kronologinen lukujärjestys, jossa on prioriteetit ja tärkeimmät tehtävät. Aseta realistiset tavoitteet ja aikataulut, jotka auttavat sinua pääsemään takaisin työrytmiin. Tämä auttaa sinua pysymään järjestelmällisenä ja motivoituneena. Ja rauhallisena. Tehoja voi nostaa myöhemmin, kun työlihaksia on lämmitelty. Ei kai kukaan lähde maastavetoonkaan maksimipainoilla ilman kunnon lämmittelyä?

  1. Tarkista sähköpostit ja viestit huolellisesti.

Kesälomalla sähköpostilaatikkoon voi kertyä paljon viestejä. Varmista, että käytät riittävästi aikaa sähköpostien läpikäymiseen ja vastaamiseen. Priorisoi viestit tärkeysjärjestykseen ja käsittele kiireellisimmät ensin. Tämä estää mahdollisia tärkeitä tietoja tai pyyntöjä unohtumasta.

  1. Kommunikoi kollegoiden kanssa.

Ole avoin ja kommunikoi kollegoidesi kanssa paluustasi ja siitä, mitä on tapahtunut loman aikana. Keskustelu auttaa aivoja hiljalleen adaptoitumaan taas mölkkystrategioista työpaikan arkeen kuuluviin asioihin.

  1. Työlihasmuisti on ihmeellinen asia.

Osaat hommasi, eli ei muuta kuin näiden ohjeiden tukemana kohti mahtavaa työpäivää!

Pete Veijalainen, luova tuottaja. Olen tunnettu omaperäisistä musiikkivideoista sekä monia palkintoja niittäneestä urasta mainoselokuvien, mainonnan sekä liikkuvan kuvan parissa. Viimeisten kahdenkymmenen vuoden ajan työni on vienyt minua niin Dubain aavikoille, Kuala Lumpurin sivukujille, Rooman design-kortteleihin kuin Lapin erämaajoelle sekä Turengin ABC:lle.

Viime aikoina minua ovat inspiroineet monimediallisuus ja uusien teknisten innovaatioiden sekä alustojen haltuunotto, eritoten tekoälyn hyödyntämisen mahdollisuudet. Erityisosaamistani on dialoginen projektijohtaminen ja luova kimpoilu monialaisessa ympäristössä.

Treenaan uintia, kahvakuulaa ja puhun unissani pitkiä lauseita.

About the author : Vieraileva Tähti

Tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!

Meitä on kuutisenkymmentä. Me työskentelemme 34 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Olemme Katja Noponen Oy:n kirkkaasti loistava noposporukka. Valmennamme, ohjaamme ja autamme asiakkaita uusille työurille. Työskentelemme titaanisella ammattitaidolla ja suurella sydämellä. Meillä on yhteinen tavoite: tarjoamme sinulle parasta mahdollista työelämää!