Reilu vuosi sitten päätimme tulla esiin. Meitä oli kourallinen innokkaita, ja meillä oli asiaa. Tämä on kertomus yhteistyön voimasta. Tervetuloa Tuhannen ja yhden työn 1-vuotis(virtuaali)synttärikahveille!

Helmikuussa 2020 se alkoi soida. Meidän uravalmentajien ja muiden noposlaisten oma kanava. Halusimme blogata ja halusimme vlogata. Kutsuimme itseämme työnimellä Uratubettajat.

Kirjoitimme ja puhuimme, kerroimme työstämme, jaoimme vinkkejä, kannustimme. Annoimme kasvot työelämän asiantuntijoille, kukin oman persoonansa näköisesti. Postasimme bloggauksiamme ja vloggauksiamme somekanavilla ja pääsimme tavoitteeseen: yrityksemme tunnettuus sai uudet siivet, saimme aikaan somepöhinää. Ja pääsimme myös tukemaan ihmisiä uudella tavalla.

Käydessäni läpi ensimmäisen vuoden aikana julkaisemiamme sisältöjä huomioni kiinnittyi siihen, miten paljon työelämä on muuttunut vuoden aikana. Viime keväänä k-taudin rävähdettyä koko maailman silmille edessämme oli isoja muutoksia, isompia kuin tuolloin kukaan osasi edes kuvitella. Lennossa käyttöön otetuista työelämän uusista toimintatavoista on tullut vuodessa uusi normaali.

Onnistuimme hienosti nostamaan jo poikkeusvuoden alkuvaiheessa esiin niin etätyöhön kuin työhyvinvointiinkin liittyviä haasteita ja tarjoamaan niihin ratkaisuja. Tsemppasimme videotyöskentelyyn ja valoimme toivoa tulevaan. Mottona oli: Olemme samassa veneessä, yhteistyössä on voimaa!

Kiitosten aika

Vuoden aikana Tuhat ja yksi työtä -alustalle on saatu aikaan 47 julkaisua, tämä synttärivälitilinpäätös mukaan lukien. Mielestäni se on varsin hieno saavutus, josta haluan nyt lausua ison kiitoksen kaikille mukana olleille ja oleville. Lämmin kiitos myös kaikille yrityksemme työntekijöille, jotka olette käyneet tykkäilemässä ja kommentoimassa somejulkaisujamme.

Olemme päivittäneet työnhakutaidot tälle vuosituhannelle. Olemme kertoneet osaamisen tunnistamisesta ja itsensä markkinoinnista ja myynnistä työnantajalle. Olemme muistuttaneet työhyvinvoinnista ja työn merkityksellisyydestä. Olemme porautuneet henkiseen suorituskykyyn ja sisäiseen motivaatioon. Ja tarjonneet mielentreeniharjoituksia.

Olemme tarjonneet myös tukea muutokseen. Olemme kannustaneet ottamaan vastuun omista ajatuksista, päästämään irti rajoittavista uskomuksista ja opettelemaan myötätuntoa. Olemme antaneet työkaluja itsetuntemuksen lisäämiseen ja uusia näkökulmia alanvaihtoon ja oman ammatti-identiteetin kirkastamiseen. Olemme auttaneet vapautumaan huijarisyndroomasta ja taklaamaan ikäsyrjintää. Olemme muistuttaneet kuuntelemisen ja kuulemisen jalosta taidosta.

Olemme myös korostaneet esimiestyön merkitystä ja tiimityöskentelyn arvoa. Olemme haastaneet yritysjohtajia tulemaan ulos somekaapista. Olemme laulaneet oodin myyjille ja muistuttaneet epävarmuuden sietämiskyvyn tärkeydestä.

Ihan parasta oli…

Uravalmentajina meidän tehtävämme on kannustaa ja nostaa asiakasta ja muistuttaa häntä hänen onnistumisistaan. Tämän vuoksi päätimme pukea suutarin lapselle kengät ja antaa uratubettajillemme mahdollisuuden kertoa, miten he ovat kokeneet Tuhannen ja yhden työn sisällöntuottamisen.

Tässäpä kissat pöydälle, ja hännät pystyyn:
”Minusta parasta on ollut meidän yhteisöllinen somepöhinämme, joka on saanut monet työntekijämme aktivoitumaan somen puolella. Toki tämä näyttää hyvältä myös ulospäin, ja onkin yksi tärkeä yritysimagon luomisväline.” -Katja Noponen

”Ihan parasta on ollut heittäytyminen yhdessä someen. Takki, tukka ja ajatukset auki. Rohkeasti näyttäen kaikille muillekin, mitä olemme, mitä teemme ja mitä osaamme.” -Suvi Pikkusaari

”Parasta on ollut se, kun on voittanut omat pelkonsa ja ylittänyt itsensä.” -Terhi Saariaho

”Kirjoittamalla auttaminen on ollut pitkään uraunelmani, ja bloggaaminen on toteuttanut sen. Valmennusaika on rajallista, eikä kaikilla ole mahdollisuutta päästä uravalmennukseen, mutta blogia voi lukea ihan kuka tahansa, joka tarvitsee apua urasuunnitteluun ja työnhakuun.” -Minna Leskinen

”Parasta on ollut se, että kannustamme aidon avuliaasti toisiamme, myös somessa. Meidän yhteistyössämme tosiaan on voimaa – ja miten hienoja tekstejä meidän valmentajamme tuottavatkaan.” -Katja Kokko

”Tämä on uusi kanava, jonka avulla pääsemme jakamaan vahvaa ammatillista osaamistamme, jota yrityksestämme löytyy. Siitä on konkreettista hyötyä ihmisille eri elämäntilanteissa. Itselleni vloggaus oli ihan uutta, ja olen päässyt haastamaan itseni uudessa formaatissa. Siinä olen voinut kiteyttää laajoja teemoja lyhyessä ajassa. ” -Daniel Venström

”Ehdottomasti parasta on ollut itsensä haastaminen ja omalla epämukavuusalueella toimiminen. En ole pitänyt itseäni sanaseppona, mutta itselle merkityksellisistä asioista kirjoittaminen on tuntunut yllättävän luontevalta. Lisäksi omien työtovereiden bloggaukset ovat myös valottaneet laajaa osaamista, jota yrityksemme sisällä on. Olen kiitollinen, että olen saanut olla mukana!” -Sari Laaksonen

Lopuksi haluan kiittää lämpimästi myös kaikkia someseuraajiamme, ihan jokaista teitä henkilökohtaisesti. Tervetuloa jatkossakin seuraamaan, tykkäilemään ja kommentoimaan tarinoitamme.

Mikäli et ole vielä tutustunut Tuhannen ja yhden työn aarrearkistoomme, käypä kurkkaamassa täältä www.katjanoponen.fi/tuhat-ja-yksi-tyota/

Nostakaamme synttärimalja 1-vuotiaalle Tuhannelle ja yhdelle työlle!

Valoisin pääsiäis- ja kevätterveisin,
viestintäkoordinaattori Marjo-Kaisu

About the author : Marjo-Kaisu Niinikoski

MUUTTAMALLA AJATTELUASI MUUTAT ELÄMÄÄSI

Olen Marjo-Kaisu Niinikoski, ratkaisukeskeinen mentaalivalmentaja. Toimin muutosvalmentajana, uravalmentajana ja viestintäkoordinaattorina.