Ammatillinen kuntoutus ta

AMMATILLINEN KUNTOUTUS

Ammatillinen kuntoutus – Pidä työntekijöistäsi huolta

Ammatillinen kuntoutus on palvelu, joka auttaa yrityksesi työntekijöitä pysymään työelämässä tai palaamaan takaisin esimerkiksi sairauden tai muun poissaolon jälkeen. Kuntoutus tarjoaa huomattavia taloudellisia säästöjä eläkemenoissa. Yritys hyötyy myös säästämällä sairauspoissaolokuluissa ja henkilöstön vaihtuvuuskustannuksissa. Kun työntekijät voivat hyvin, jaksavat he myös paremmin työssään.

Edellä mainitut asiat puolestaan tukevat henkilöstön sitoutumista työnantajaan ja osaamisen säilymistä yrityksessä. Henkilöstöstä huolehtiva yritys antaa myös hyvän ja positiivisen kuvan toimintatavoistaan rekrytoitaessa uusia osaajia. Ammatillinen kuntoutus suunnitellaan aina yksilöllisen tarpeen mukaan. Jos työntekijän työkyky heikkenee, asiaan kannattaa tarttua hyvissä ajoin!

Milloin ammatilliseen kuntoutukseen?

Kuntoutusasioissa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Mitä nopeammin ammatillinen kuntoutus aloitetaan, sitä parempia tuloksia voidaan saavuttaa. Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä työterveyshuoltoon tai työnantajan eläkeyhtiön kuntoutusasiantuntijoihin, jos työntekijän heikentynyt terveydentila haittaa työskentelyä tai aiheuttaa työkyvyttömyyden uhkan.

Katja Noponen Oy:n asiantuntijat auttavat sinua mielellään kaikissa kuntoutukseen liittyvissä asioissa. Ota yhteyttä, niin kerromme lisää tarjoamistamme vaihtoehdoista.

Mitä muita vaihtoehtoja työnantajalla on?

Työnantaja voi ohjata henkilön kuntoutukseen, kun työntekijällä on selkeä työkyvyttömyyden uhka. Mikäli ammatillinen kuntoutus ei ole mahdollista, niin vaihtoehtoisesti työnantaja voi hankkia paljon sairauspoissaoloja tai korkean eläkeriskin omaavalle henkilölle Katja Noponen Oy:n Tulevaisuuspolku-palvelun, jolloin työnantajan työkyvyttömyysriskit pienenevät, sairauspoissaolot ja -kulut vähenevät ja eläkemaksuluokat putoavat.

Tulevaisuuspolku-palvelun tavoitteena on työntekijöiden uudelleensijoittaminen uusiin terveydentilalle paremmin soveltuviin tehtäviin, tarvittaessa täysin uudelle työnantajalle. Palvelussa voidaan mahdollisesti käyttää hyödyksi eri ammatillisen kuntoutuksen toimenpiteitä, kuten uudelleenkoulutusta tai työkokeilua.

Toimintaohjeet tiivistettynä

Mitä nopeammin aloitetaan, sitä parempia tuloksia voidaan saavuttaa.

 • Työntekijällä

  Terveydellisiä rajoitteita, tarve työjärjestelyille tai paluu työelämään pitkän sairauspoissaolon jälkeen

 • Työntekijä, HR tai terveyshuolto lähettää eläkeyhtiölle

  ammatillisen kuntoutuksen hakemuksen ja B-lääkärinlausunnon

 • Eläkeyhtiö

  antaa päätöksen oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen, päätöksen kuntoutuksen sisällöstä

 • Ammatillinen kuntoutus voi alkaa

  voit saada avuksesi uravalmentajan erilaisia toimenpiteitä kuten esimerkiksi työkokeilun tai uudelleenkoulutuksen järjestämiseksi

 • Työura jatkuu

  Työura jatkuu ja työkyvyttömyyden uhka siirtyy